SO9b observeren middagmaal

Leeftijd:

0-3jaar

Bewaren:

Als het klaar is het kokend heet dan laten afkoelen voor de kindjes dan eten ze. De potjes worden dan in de frigo (3 graden) gezet voor kinderen die later eten;

Maaltijd:

Wordt ter plaatse bereid.

Samenstelling:

  • Aardappelen
  • Vlees
  • Prei
  • Alpro soja als vetstof
  • Drank (water, melk)

Hygiëne

Handen wassen voor het toedienen en geven en het bereiden van de maaltijd. Bij lang haar staart. Schort aan bij degene die de maaltijd bereidt.

Hoeveelheid;

200gram soms 250gram

Materialen:

  • Eetlepel
  • Slabbetje
  • Beker(drinkfles)

Techniek lepelvoeding:

Kindjes bij wie het eten gegeven wordt:

  • Met lepel een schepje pakken
  • Wordt naar mond begeleidt (vliegtuigje doe ik)
  • Kindje doet mondje open
  • Steekt lepel in de mond
  • ·Doet lepel naar boven zodat bijna alles in de mond is

Kindjes die zelfstandig eten:

Dit verschilt van kind tot kind hoe ze het eten. De ene al wat proper dan de ander. 

Eettempo:

Elk kind krijgt genoeg tijd om zijn/haar eten op te eten. Elk kind zijn eigen tempo.

Etensresten:

Word gegeven aan de kippen.

Nazorg:

Begeleider/stagiair kuist stoeltjes en tafeltjes af met spray en een vod. Daarna worden alle kinderstoeltjes op elkaar geplaatst in de hoek en wordt de tafel teruggezet in de speelhoek.

©2024 GELUKKIG KIND. Krijn Taconiskade 346, 1087 Amsterdam
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin